0

Android 4.4'te fotoğrafları yedeklemek

<p> Android 4.4.2 yüklü Nexus 5 telefonum var. Fotoğrafların nereye yedeklendiğini merak ediyorum. İlk olarak Google+'ın bir parçası olan "Fotoğraflar" uygulaması. Bu uygulamanın otomatik yedekleme seçeneği var. Google hesap senkronizasyon ayarlarında Google+ Fotoğrafları için de bir seçenek var. Aralarındaki fark nedir?</p> <p> Ayrıca, bu fotoğraflar nereye depolanıyor?&nbsp; Eğer telefonumdaki Fotoğraflar veya Galeri uygulamasından bir fotoğrafı silersem iki yerden de silinir mi (yedeklediysem internetten ve telefondan)? Ve Galeri uygulamasıyla Fotoğraflar uygulaması arasındaki fark nedir?</p> <p> <strong>Düzenleme: </strong><em>Fotoğraflar </em>uygulamasındaki otomatik yedekleme özelliğiyle ilgili denemeler yapıyordum ve bir sonuca vardım: Cihazınızla fotoğraf çekerseniz ve otomatik yedekleme açıksa, çevrimiçi de ulaşılabilir oluyor. Cihazınızdan sildiğinizde çevrimiçi yedeği duruyor ve <em>çöp kutusuna </em>gönderilmiyor. Ama her nasılsa çevrimiçi yedeği silmek, hem yedeği hem de cihazınızdakini siliyor.</p> <p> Elbette sistemi bildiğinizi düşündüğünüzde daha da karmaşık bir hal alıyor. Hangouts da bu fotoğrafları çevrimiçi farklı bir dizine koyuyor ve bir sebepten ötürü bazı fotoğraflar sadece o dizinde görünüyor, <em>otomatik yedekleme</em> dizininde görünmüyor. Belki bunun tam olarak asıl çalıştığını çözüp bu otomatik yedekleme özelliğini ileride kullanırım.</p> <p> Sadece bana öyle geliyor olabilir ama bu sistem bir kullanıcı için oldukça karışık. Bulut simgesi çevrimiçi kullanımın açık olduğunu gösteriyor, ama çevrimiçi fotoğrafı sildiğimde cihazın hafızasından silinmiyor. Çevrimiçi yedeklemeden silmek fotoğrafı istemediğiniz anlamına gelir. Telefonda olup da çevrim içi depolanmamış veya tam tersi durumda olan fotoğraflar elbette olabilir, ama telefonda depolanan fotoğraflarla çevrimiçi yedekleri aynı değilse bu gerçekten senkronizasyon değildir. <em>Google Fotoğraflar </em>ile <em>Google+ Fotoğraflar</em>ın arasındaki farkı hala çözebilmiş değilim...</p> <p> &nbsp;</p>
16.08.2014 tarihinde Nazım Orhun sordu
Yorum Ekle Takip Et
Beğen, Paylaş

Bu soru için yorumunuz

captcha

Vazgeç

Bu soruya toplam 1 cevap verilmiştir

0
<p>Fotoğraflar uygulaması ve Google+ uygulaması, her ne kadar birbirine &ccedil;ok bağlı olsa da farklı uygulamalardır. Fotoğraflar uygulaması eski Galeri&rsquo;nin yerini almak i&ccedil;in tasarlanmıştır, d&uuml;zenleme ve paylaşma &ouml;zellikleri vardır. Fotoğraflar ve Galeri uygulamaları telefonunuzda ve G+ hesabınızda olan fotoğrafları g&ouml;sterir. Eğer Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorsanız, Galeri&rsquo;yi kullanmayabilirsiniz.</p> <p>Fotoğraflar ve Google+ uygulamalarının otmatik yedekleme &ouml;zelliği vardır ve aynı şeyi yaparlar: &ccedil;ektiğiniz fotoğrafları Google&rsquo;ın server&rsquo;larında G+ hesabınıza bağlı gizli bir alb&uuml;mde yedeklerler.</p> <p>Fotoğraflar uygulamasıyla G+&rsquo;a yedeklenmiş fotoğrafları silebilirsiniz. Fotoğraflar uygulamasından, G+&rsquo;a yedeklenmemiş fotoğrafları da silebilirsiniz. Cihazınızda olan ya da G+&rsquo;a yedeklenmemiş fotoğraflar silindikten sonra kurtarılamaz. G+&rsquo;a yedeklenmiş fotoğrafların sağ alt k&ouml;şesinde bir bulut simgesi vardır.</p> <p>Sol &uuml;st k&ouml;şeden &ldquo;Fotoğraflar&rdquo;a tıklayıp fotoğrafları silebilirsiniz. Bunu yaptığınızda bir men&uuml; a&ccedil;ılacak, sonra &ldquo;Cihazda&rdquo; kısmına gelmek i&ccedil;in aşağıya kadar kaydırın. Bu liste cihazdaki fotoğrafları g&ouml;sterir (G+&rsquo;da olan fotoğraflar yerine) ve sildiğinizde sadece cihaz hafızasını etkiler, yedeklenmiş s&uuml;r&uuml;m&uuml; değil.</p> <p>Daha fazla bilgi i&ccedil;in; <a href="https://support.google.com/plus/answer/3453521?hl=en">https://support.google.com/plus/answer/3453521?hl=en</a></p>
12.09.2014 tarihinde
Sarge Sarge (183570) cevapladı

Bu cevap için yorumunuz

captcha

Vazgeç

Bu soru için cevabınız

Vazgeç